Rektor Sigbritt Karlsson får Skövde kommuns förtjänsttecken

2014-08-30

I samband med årets Matfestival i Skövde delade Skövde kommun ut sitt nyinstiftade förtjänsttecken för första gången. Sigbritt Karlsson, rektor vid Högskolan i Skövde, var en av de fyra personer som tilldelades priset.

Fyra personer, inom vitt skilda verksamheter, fick i helgen ta emot Skövde kommuns förtjänsttecken för sina insatser. Enligt stadgarna ska Skövde kommuns förtjänsttecken delas ut till en person eller mindre grupp av personer för insatser som haft särskilt stor betydelse för samhällsutvecklingen i Skövde eller skapat positiv uppmärksamhet för Skövde ur ett nationellt eller internationellt perspektiv. Insatsen ska ha varit unik och krävt ett personligt engagemang utöver det normala.

– Jag är väldigt glad för det här priset från Skövde kommun, det känns väldigt roligt att vårt arbete på Högskolan i Skövde blir uppmärksammat på det här sättet. Det är lätt att vara visionär, men det är många medarbetare på Högskolan i Skövde som arbetat hårt för att göra visionen till verklighet, säger Sigbritt Karlsson, rektor vid Högskolan i Skövde.

Prisceremonin i ägde rum i kyrkparken under pågående matfestival och rektor Sigbritt Karlsson uppmanade även Skövdeborna att välkomna alla nya studenter som är i antågande inför terminsstarten. Förutom Sigbritt Karlsson uppmärksammandes skidåkaren Marcus Hellner, schlagerkungen Thomas G:son och Maja Sandberg, som startade upp Billingehus friluftsområde, med förtjänsttecknet från Skövde kommun.

– Det är mycket viktigt att Skövde kommun uppmärksammar personer som genom sitt personliga engagemang, initiativkraft och idérikedom bidragit till att utveckla eller skapa en positiv publicitet för Skövde. Att vi nu instiftat det här förtjänsttecknet ger oss möjlighet att uppmärksamma dessa fantastiska personer och förhoppningsvis även inspirera andra Skövdebor att följa i deras anda, säger kommunstyrelsen ordförande Katarina Jonsson i ett pressmeddelande.

Kontakt