Smidigt och intensivt välkomnande väntar Högskolans nya studenter

2016-08-28

Inte en lugn stund – det är vad de nya studenterna som börjar Högskolan i Skövde i höst kan räkna med. I alla fall de första två veckorna för då bjuds de på ett stort välkomnande och ett fullspäckat introduktionsprogram. Terminsstarten är måndag 29 augusti men redan fredag 26:e tjuvstartade nyttigheterna och festligheterna. – Vi vill att alla våra nya studenter ska känna sig riktigt välkomna till Högskolan i Skövde och vill ge dem en både smidig och rolig start hos oss, säger Christina Johansson, ansvarig för introduktionen.

Under vecka 34 och 35 blir de nya programstudenterna presenterade för Högskolan i Skövde på en rad olika sätt. Måndag morgon 29 augusti står Högskolans campus smyckat och scenen finns på plats när ca 1200 spända och nyfikna studenter droppar in från när och fjärran.

– Introduktionen är startskottet för studielivet, med allt vad det innebär av nya kunskaper, nya vänner och nya erfarenheter. Direkt första dagen möts våra nya studenter av Högskolans utbildade faddrar som ska guida dem in i studielivet. Vi vet av erfarenhet att de bidrar med trygghet och gemenskap i allt som är nytt, säger Christina Johansson.

På plats på campus gräsmattor finns också delar av Högskolan i Skövdes personal och engagerade studenter inom Studentkåren som alla samverkar för att göra terminsstarten så bra som möjligt. Prorektor Lena Mårtensson och Studentkårens ordförande Mattias Lindblad kommer båda att hålla välkomsttal, och eventuellt morgontrötta studenter kommer väckas med fika och häftig musik från scenen.

Bland de nya programstudenterna finns också ca 150 internationella studenter som redan haft en vecka på sig att bekanta sig med sitt nya lärosäte.  De liksom sina nya svenska kamrater har en mängd aktiviteter att ta del av under terminens två första veckor.

– Introduktionen ger studenterna en direkt möjlighet att träffa sina nya klasskamrater, knyta sociala kontakter, presenteras för studentlivet och lära sig allt praktiskt på Högskolan. För Studentkåren är det årets roligaste dagar och vi har planerat massor av aktiviteter för att alla ska lära känna varandra under bra förhållanden, berättar kårens ordförande Mattias Lindblad.

Många av faddrarna och medlemmarna i Högskolans studentföreningar, som utgör ryggraden i introduktionen, jobbar de här veckorna för att de vill ge tillbaka allt de som de själva fick under sina minnesvärda första högskoleveckor. Därför är det full aktivitetet både eftermiddagar och kvällar. Vid sidan av träff med lärare och mjukstart av pluggandet innehåller också introduktionsveckorna en särskild studentmässa, stadsvandring, musikevenemang, spelkvällar med både bräd- och rollspel samt en stor final i form av flottrace i Boulognerskogen.  En och annan överraskning kan studenterna också räkna med.

Redan fredagen den 26 augusti smygstartade terminen då Högskolans servicefunktioner fanns på plats för att de nya studenterna skulle kunna lösa praktiska saker som att t ex att skaffa passerkort till lokalerna, prata med bostadskoordinatorn, fixa lånekort till biblioteket med mera. Därefter fanns möjlighet att tillsammans med faddrarna besöka Matfestivalen. Där fick de nya studenter ett alldeles extra välkomnande från Skövde kommun.

När den officiella introduktionsveckan är över så fortsätter Studentkårens aktiviteter även vecka 36.

Tid och plats för årets introduktion på Högskolan i Skövde:
Måndagen den 29 augusti kl 9.30, på campus vid hus G (fika serveras från kl 8.30).

För mer information, kontakta:
Christina Johansson, Högskolan i Skövde, tfn 0500-44 81 88, christina.johansson@his.se
Mattias Lindblad, ordförande Studentkåren i Skövde, tfn 0707 - 100 246, ordf@studentkaren.se

Introduktionen 2016

Kontakt