Start för vårterminen på Högskolan i Skövde

2019-01-21

Idag, måndag, börjar vårterminen på Högskolan i Skövde. Studenter som ska bli sjuksköterskor, läser teknisk basutbildning och magisterprogram i folkhälsovetenskap samt bioinformatik inleder nu sina program. Det är också andra året då Högskolan i Skövde tar in studenter på de lärarprogram som ges i samarbete med Högskolan i Borås.

Välkommen-flaggor intro v19Totalt börjar nu ungefär 200 nya programstudenter på Högskolan. Nytt för vårterminen är att Högskolan i Skövde i samarbete med Högskolan i Borås erbjuder ytterligare en lärarutbildning, så att det nu börjar åttio nya lärarstudenter fördelade över tre program.

Flest sjuksköterskestudenter

Precis som förra året är dock sjuksköterskestudenterna flest till antalet. Cirka 90 programstudenter inleder nu sin resa mot det legitimerade vårdyrket.

Minimässa och kåraktiviteter

– Det är mycket att göra inför terminsstarten för att ordna ett bra mottagande, men det är givande att möta alla nya förväntansfulla studenter, konstaterar Maria Carlstedt, introduktionssamordnare på Högskolan i Skövde, och fortsätter:
– För att alla ska känna sig extra välkomna anordnar våra stödfunktioner en minimässa på onsdag och dessutom arrangerar studentkåren flertalet olika aktiviteter under veckan.

Läs mer om studentkårens aktiviteter på www.studentkaren.se.

 

Kontakt introgruppen #hisintro19/20

Susanne Söderberg
Introduktionssamordnare
susanne.soderberg@his.se
Tel: 0500-44 80 98

Erika Eriksson Hjelm
planerar internationellt intro
erika.eriksson.hjelm@his.se
Tel: 0500-44 81 96

Sabina Gudomlund Lindberg
Introgeneral Studentkåren 2019
introgeneral@studentkaren.se