Statsvetaren Jenny Madestam föreläser i Skövde om hur Sverige kan ledas efter höstens val

2018-03-19

Hur blir man vald till politiska uppdrag? Hur klarar man det stora ansvaret att leva upp till väljarnas förtroende – inte minst i tider med oroliga parlamentariska lägen? Vid vårens tredje populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde, onsdag 21 mars, föreläser Jenny Madestam, statsvetare och verksam som lektor i offentlig förvaltning vid Södertörns högskola.

Jenny Madestam disputerade i statsvetenskap 2009, på en avhandling om ledarideal i socialdemokraterna och folkpartiet. Hennes forskning fokuserar på politiskt ledarskap och partiledarskap.  Hur ser den ideala ledaren ut? hur går ledarrekrytering i partier till? Vem som blir politisk ledare och hur? Det här är några av frågorna som intresserar Jenny och som hon kommer att ta upp under kvällen på Högskolan i Skövde.

– Jag kommer också att prata om sociala media och troligen också något om det kommande valet och dess tänkbara utgång. Det är en spännande höst vi står inför, säger Jenny Madestam.

Hon har skrivit ett flertal böcker, bland annat ”Hur blir man vald? Om ledarskiften i tre svenska partier”, där Jenny tar upp hur det gick till när Håkan Juholt blev partiledare för Socialdemokraterna och varför Miljöpartiet valde Åsa Romson framför Mikaela Valtersson till kvinnligt språkrör. Och varför tog Bo Lundgren över efter Carl Bildt i Moderaterna.

I år forskar Jenny Madestam om polisutbildningens effekter på attityder till mångfald. Hon är också Expressen TV:s expert inför valet i höst.

De populärvetenskapliga caféerna, som arrangeras en gång i månaden, är ett led i Högskolan i Skövdes uppgift att samverka med det omgivande samhället. De är ett samarrangemang mellan Högskolan i Skövde, Folkuniversitetet och Skaraborgs Senioruniversitet.

Tid:                Onsdagen den 21 mars kl 18.30 – 20.30. Obs tiden.
Plats:             Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110
(Obs! Media har möjlighet att träffa Jenny Madestam från ca kl 17.30. Hon kan också nås på telefon 0736-52 07 25)

Fri entré!

 

 

pop café vt 2018
Statsvetaren Jenny Madestam föreläser om hur Sverige ska ledas efter  riksdagsvalet i september. Det sker på Högskolan i Skövdes populärvetenskapliga café, onsdagen den 21 mars. (Foto:Anna Hartvig)

Kontakt