Student skapar kvinnligt nätverk på Högskolan i Skövde

2012-03-22

På studentbloggaren Madelene Janssons initiativ, som läser sista året på Personal organisation och ledarskap, har ett kvinnligt nätverk startats upp i syfte för att inspirera och stärka kvinnor inför arbetslivets utmaningar.

Idag, 2012, är arbetslivet fortfarande inte jämställt där både kvinnor och män direkt och indirekt diskriminerar i olika situationer. 
- Kvinnor måste bli bättre på att samarbeta, nätverka, våga ta plats, anta utmaningar, peppa varandra och inte minst våga tro på sig själva, menar Madelene Jansson.

Madelene har därför tagit initiativ till ett nätverk på Högskolan i Skövde. Nätverket vänder sig till kvinnliga studenter som via Facebookgruppen "Kvinnligt Nätverk His" kan anmäla sitt intresse för att vara med.

Flera fördelar med nätverket

Madelene ser många fördelar med ett kvinnligt nätverk, bland annat:

  • Kvinnliga studenter får en chans att utbyta idéer och bredda sitt nätverk med andra kvinnor inom olika utbildningar på högskolan.
  • Efter avslutad utbildning har man ett brett nätverk som man kan få stöd av i form av råd, pepp och stöttnig gällande arbetslivs-relaterade frågor och händelser.
  • Tillsammans med bland annat Drivhuset kan man bjuda in till skräddasydda temakvällar för nätverket där inspiratörer, företagsledare och föreläsare deltar.
  • Nätverket kan anordna studiebesök hos potentiella arbetsgivare och spännande företag runt om i Skaraborg och skapa ytterst fördelaktiga tillfällen att skaffa nya kontakter i arbetslivet.
  • En bra referens på CV:t.

Gå med i nätverket!

Är du student och kvinna? Skulle du vilja gå med i "Kvinnligt Nätverk His"? Ansök om medlemskap i Facebookgruppen. Du kan också skicka e-post till Madelene Jansson.

Gå till Facebookgruppen