Möt Andreas Mlekov Andersson

Att plugga är mycket eget ansvar. Men fullt så läskigt och ensamt behöver det inte vara. För hjälp och stöd finns att få. Andreas Mlekov Andersson på Biomedicinprogrammet tipsar om att dra nytta av studiegrupper, hjälpsamma lärare och kunnig personal i biblioteket.

Bild på Andreas Mlekov Andersson

Ett par snabba frågor

Vad skulle jag vilja veta som ny student?

– Vilken bra hjälp och stöd som finns på skolan! I början av utbildningen får du säkert höra att det är vårt ansvar som studenter att lära oss själva. Det kan förstås kännas läskigt, men det är inte så farligt som det låter. Dessutom är det lätt att få hjälp från flera håll. Du kan fråga lärare, skapa studiegrupper eller prata med någon i biblioteket för tips om böcker. Det går också alltid att slänga iväg en fråga på klassens forum där antingen läraren eller en kompis kan kommentera och ge svar.

Den roligaste kursen jag tagit?

– Jag går nu i andra året på Biomedicinprogrammet och har just läst om cellsignalering och immunologi. Och det var nog den allra roligaste kursen hittills. Det var väldigt intressant att fördjupa sig ordentligt i hur celler kommunicerar med varandra när någonting går fel.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Andreas om Biomedicinprogrammet

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

bmphjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Biomedicinprogrammet