Möt Anita Eythorsdottir

För nio år sedan bodde Anita Eythorsdottir på Island. Då visste hon ingenting om Skövde. Absolut ingenting. Nu har hon genom studierna på biovetenskapsprogrammet och livet i stan hittat en plats för sin framtid - i Skövde.

Bild på Anita Eythorsdottir

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

- Det fungerar jättebra att plugga i Skövde. Skövde är en mellanstor stad som har allt jag behöver och lite mer. En perfekt stad, oavsett om man bor själv eller har familj.

Varför valde du att plugga ditt program?

- Jag har alltid varit intresserad av biovetenskap, och när jag såg programmet blev jag väldigt nyfiken eftersom det innehåller delar om såväl grön biologi (ekologi) som vit biologi (laboratoriearbete). En bra blandning tycker jag! Sen finns det kurser i programmet som jag är väldig nyfiken på.

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

- Det är många fördelar, men jag tror att största fördelen är att men har mycket bra kontakt med sina lärare. De bryr sig om sina studenter och vill hjälpa alla så gott de kan. Det är också lätt att få kontakt med lärarna, på mejl exempelvis.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

- Jag visste inget om Skövde. Alltså ingenting. Jag och min familj (man och två barn) flyttade hit för 9 år sedan från Island. Vi blev snabbt väldigt positivt överraskade. Vi har allt för oss och barnen. Alla trivs jättebra.

Vad jobbar du med om fem år?

- Oj, det finns så mycket jag vill göra! Starta mitt eget företag, ta master i forensiskt vetenskap, cancerforskning eller lärare. Kan egentligen inte svara på den frågan nu. Nu njuter jag bara av att plugga.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Anita om Biovetenskap - molekylär biodesign

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. Ställ dina frågor till:

biodesignhjalte@his.se

Läs mer om programmet

Biovetenskap - Molekylär biodesign