Möt Eddy Normark

Eddy Normark på Folkhälsovetenskapligt program vågade ta steget, byta karriär och följa sin dröm. Med studierna i ryggen siktar han nu mot att bli diakon.

Bild på Eddy Normark

Fem snabba frågor

Varför valde du att plugga Folkhälsovetenskap?

– Jag valde programmet eftersom jag behövde en kandidatexamen som grund för att söka till diakon i Svenska kyrkan. Jag blev antagen som diakon för ett år sedan och biskopen som avgör det beslutet är väldigt intresserad av min utbildning. Sen, när jag är klar med studierna på Folkhälsovetenskap, ska jag läsa teologi ett år också för att bli färdig diakon. Rätt så mycket utbildning - men det är bra. Då ökar oddsen att jag lyckas senare tänker jag.

Vad jobbar du med om fem år?

– Då jobbar jag som diakon i Svenska kyrkan i kombination med något folkhälsovetenskapligt uppdrag. Kanske forskar jag i något.

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

– Närheten till lärare och en lugn samt jordnära atmosfär. Det är verkligen en fin relation till samtliga som man träffar under utbildningen.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

– Våga ta steget! Jag är ju lite äldre än genomsnittet i klassen, men det är nog bland det bästa jag gjort i mitt liv. När jag sökte till Folkhälsovetenskap visste jag inte så mycket, utan tog en chansning, vilket jag absolut inte ångrar nu.

Vad var största överraskningen med att vara student?

– Att det blev något helt nytt – och jag lär mig mycket nytt. Jag trodde att jag sett, upplevt och förstod en del innan. Men på utbildningen är det hela tiden nya kunskaper och intryck. Det är fantastiskt tycker jag.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Eddy om Folkhälsovetenskapligt program

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

fhvhjalte@his.se

Läs mer om programmet

Folkhälsovetenskapligt program