Möt Isac Stahl

Isac Stahl visste ingenting om Skövde innan han flyttade hit. Nu tycker han att det är spännande att plugga här och definitivt ett miljöombyte att flytta från Göteborg till en mindre studentstad.

Isac Stahl, Dataspelsutveckling - grafik 2D

Sex snabba frågor

Hur bor du?

– Sedan i maj har jag nu ett förstahandskontrakt på studentområdet
Fältskären. Jag bor i en 1:a med köksvrå och läget är guld; ett bokstavligt stenkast från campusområdet!

Vad gör du på kvällar/helger?

– Oj, många saker. Ofta försöker jag omringa mig av klasskamrater för diverse aktiviteter. Kanske ser vi på film eller går till kårhuset. Annars är det nog att försöka lära mig nya verktyg för mina studier, eller spela dataspel om tiden finns till.

Vad är det bästa med Högskolan i Skövde?

– Gemenskapen! Det har inte tagit lång tid att bilda vad som känns som en helt ny familj här borta. De har motiverat mig till att bli bättre och är ett stort stöd för att utvecklas inom mitt område.

Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?

– Det vanligaste svaret bland kurskamrater är antagligen spelprojekt 1, vilket är den kurs där vi i grupper om ca 16 personer tagna från alla DSU-program ska göra ett dataspel på 10 veckor. Men ännu roligare var nog Skisstekniker 1, en av de första kurserna på skolan. Det var en hektisk kurs med många långa dagar, men det var också den kursen jag kände att vi som grupp verkligen drogs samman.

Vad jobbar du med om fem år?

Om fem år har jag antingen en fast anställning som konceptgrafiker på en Triple-A spelstudio, eller på en designbyrå som jobbar mot spel- samt filmföretagen.

Har du något tips till den som ska väja utbildning?

Gör din research! Det finns ingen bättre känsla än att känna sig förberedd för framtidens vägskäl och farthinder. Fundera på vad det är du vill få ut från din utbildning, jämför program och skolor tills du känner att du verkligen hittat det som passar dig bäst. Det finns sällan en enda rätta väg, men det finns dem som är längre, och dem som är kortare. Vill du gå på högskola, eller kanske läsa YH? Vad är skillnaden? Om du funderar på studier på annan ort än där du är nu, hur ska du bo? Vilka bidrag kan du få? Det går givetvis att hoppa in i studielivet med bara ett antagningsbesked och en öppen inställning, men det är inte heller fel att söka hjälp i god tid och planera sin resa genom studierna.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Isac om Dataspelsutveckling - grafik 2D

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

dsug2dhjalte@his.se

Läs mer om programmet

Dataspelsutveckling - grafik