Möt Jenny Ivarsson

En skön blandning av människor och ett studentliv som har mer att erbjuda än vad hon trodde på förhand. För Jenny Ivarsson blev flytten till Skövde ett bra steg på vägen till sina drömmars mål.

Bild på studenthjälte för Handelsekonomiprogrammet

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Skövde som stad har det mesta att erbjuda, det är en skön blandning på människor. Jag gillar framför allt att det är så naturnära med många bra fritidsområden för mig som gillar att träna utomhus. Och så finns många bra och nischade restauranger i stan. Som student kan du välja mellan många aktiviteter både som högskolan och kåren anordnar. Det är allt från pub-evenemang till gratisföreläsningar.

Varför valde jag att plugga handelsekonomi?

– För att jag är intresserad av praktiskt ledarskap som gör att den dagliga driften av en verksamhet fungerar. Samtidigt ger programmet mig en bred grund att stå på som ger mig valmöjligheter i framtiden. Namnet på programmet ger sken av att du blir butikschef när du är klar, men i praktiken är det möjligt att använda kunskaperna till att starta en egen verksamhet eller att jobba med marknadsföring, strategi eller ekonomi på ett större företag.

Vad jobbar du med om fem år?

– Då driver jag ett eget företag.

Vad skulle du velat veta som ny student?

– Kursmålen kan vara svåra att ta på, gå därför in och kolla på gamla tentor för att se vad det handlar och plugga därefter. Det lärarna nämner på föreläsningar är det som du ska lägga mest kraft på att förstå. Men det samtidigt är viktigt att läsa igenom det som står i kurslitteratur för att få hela bilden.

Vad var största överraskningen med att vara student?

– Hur mycket aktiviteter det faktiskt finns för oss studenter i Skövde. Det trodde jag inte på förhand.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Jenny om Handelsekonomiprogrammet

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

handelshjalte@his.se

Läs mer om programmet

Handelsekonomiprogrammet