Möt Josefine Grönberg

Josefine tycker att det bästa med Högskolan i Skövde är att det är en lugn skola samtidigt som det händer saker. Man får tid med studierna men har även tid att ha roligt.

Josefine Grönberg, Ekonomprogrammet - redovisning

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Det är en väldigt lugn stad och det passar mig perfekt då jag gillar städer men inte när de blir för högljudda. Skolan är också lugn och eftersom det är en liten högskola upplever jag att man får den hjälpen man behöver och inte behöver vänta på att få hjälp.

Varför valde du att plugga Ekonomprogrammet - inriktning redovisning och revision?

– Eftersom jag vill bli en godkänd revisor men inte kände för att studera ett civilekonomprogram letade jag efter program som skulle passa mig bäst. När jag väl visste vad det var jag ville studera stod det mellan Skövde och en annan skola. Jag gick då in på hemsidorna och undersökte skolorna. När jag såg filmen om programmet i Skövde visste jag att det var denna skola jag skulle välja då jag fick en bra känsla av skolan.

Hur bor du?

Jag bor just nu i en studentlägenhet på 30 kvadratmeter och det funkar perfekt för en person. Det är även endast några minuter från högskolan. 

Vad gör du på kvällar/helger?

Jag har mitt eget schema på dagarna där jag går upp ganska tidigt på dagen och studerar. När jag känner att jag har studerat klart brukar jag ta det lugnt och ladda om batterierna. Ibland är jag ute med vänner och umgås och ibland kan jag tycka det är rätt skönt att endast läsa en bok. På helgerna får jag in lite studietid ibland om jag känner att jag inte hunnit med det innan i veckan. Ibland träffar jag även vänner och ibland kommer min familj.

Vad jobbar du med om fem år?

– Förhoppningsvis med redovisning och revision på en redovisningsbyrå.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Josefine om Ekonomprogrammet - redovisning och revision

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

ekonomredhjalte@his.se

Läs mer om programmet

Ekonomprogrammet - redovisning och revision