Möt Linda som pluggar Webbutvecklare - programmering

Linda trivs bra i Skövde. Här finns allt hon behöver, men det är ändå inte en storstad så hon slipper stressen av för mycket folk och långa bilköer. Det går snabbt att ta sig överallt och restauranger, uteliv, shopping o.s.v. finns inom nära räckhåll.

Linda Strålberg, Webbutvecklare - programmering

Åtta snabba frågor

Varför valde du att plugga Webbutvecklare - programmering?

Jag har alltid varit intresserad av IT då många i min familj arbetar med det. Det har sett väldigt roligt ut att "bara" kunna skriva lite kod och sedan få ut något som går att interagera med. Att jag föll för just webbutveckling var för att jag tog en sån kurs på gymnasiet, och där blev jag förälskad.

Vad jobbar du med om fem år?

Jag är precis i startgroparna av att teckna ett eget bolag inom utveckling, så förhoppningsvis leder det till något större. Att vara egenföretagare har alltid varit ett av mina mål!

Vad skulle du velat veta som ny student?

Jag fick nog veta det allra mesta av mina faddrar när jag var ny. Däremot vet jag att det är viktigt för dem som ska ha studentlägenheten att ställa sig i kö tidigt. Alltså, jättetidigt! Jag bodde redan här så det var dock inget problem för mig. En annan grej är att vår introduktion inte är en typisk nollning, där nya studenter får göra otäcka grejer. Den behöver man alltså inte vara nervös över. Vi fokuserar på att lära känna varandra och ha kul, det brukar uppskattas!

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Välj något som du genuint är intresserad av och tycker är roligt! Jag tror inte att det fungerar att plugga något som man tycker är tråkigt. Är du rädd för vad du ska välja på grund av att folk säger "tänk på att du ska jobba med det för resten av ditt liv" så säger jag bara nej. Det går alltid att ändra sig om man märker att det inte passar en!

Vad var största överraskningen med att vara student?

Att det är så himla roligt! Själv tyckte jag gymnasiet var hemskt, man var skoltrött och inte intresserad av många saker man gjorde. Man gick till skolan, fick det överstökat och gick hem. Här vill vi knappt lämna skolan för det känns som att vi bara umgås och gör något vi tycker om!

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

Jag har inte direkt något att jämföra med, men jag kan tänka mig att det blir en bättre gemenskap generellt. Efter tre år så känner man personer från nästan alla program på skolan, vilket är jättekul! Det är troligen även lättare att få en mer personlig kontakt med lärare, vilket hjälper en enormt i de stunder man behöver hjälp.

Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?

Hmm, det är svårt. Många kurser har varit väldigt roliga! Den jag kommer att tänka på nu är objektorienterad programmering, det var kul att få prova skapa ett enklare spel (jag gjorde fia med knuff) med ett helt nytt programmeringstänk. Sen hade vi ett webbutvecklingsprojekt med ett annat program också som var väldigt roligt!

Beskriv ditt program med tre ord

Gemenskap, hjälpsamhet, fredagsfika.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga Linda om Webbutvecklare – programmering

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ dina frågor till:

webbutvhjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Webbutvecklare – programmering