Möt Solvej von Malmborg

Solvej visste ingenting om Skövde när hon flyttade hit från Stockholm för att börja plugga, men allt löste sig bra!

Solvej von Malmborg, Dataspelsutveckling - musik

Sju snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Skövde är en bra studentstad. Staden har fina omgivningar och goda kommunikationer till resten av landet. Skolan har goda ambitioner, bra kontakter med arbetslivet och en ledning som bryr sig om vad man tycker. Studentkårens arbete är guld!

Vad skulle du velat veta som ny student?

– När jag kom till Skövde kände jag mig snabbt väldigt trygg på grund av det välkomnande som faddrarna gav mig och mina kursare. Tack vare introveckorna och att faddrarna alltid ställde upp blev det lättare för mig att orka med studierna i början. Jag behövde inte vara så nervös.

Varför valde du att plugga Dataspelsutveckling - musik?

– Jag har alltid hållit på med musik, och ville börja syssla med det professionellt. För att få en god grund att stå på ville jag gå en musikutbildning. Jag har också alltid gillat att spela och utveckla spel. När jag hörde att det fanns en utbildning inom dataspelsmusik kändes det som hand i handske, och så kom jag hit.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Det är olika saker vad man gillar att plugga och att välja vad man vill ha för karriär. Visst kan man välja ett ämne bara för att man tycker att det låter kul att plugga det, men det är viktigt att tänka på varför man läser det. Vart ska det ta dig i framtiden? Och tänk inte bara på VAD du ska jobba med, utan också hur arbetsvillkoren ser ut inom den branschen, och om det passar just dig att jobba på det sättet.

Vad är det bästa med Skövde?

– Studentlivet! Dels finns det många föreningar som hittar på roliga saker i och runt högskolan, och dels lär man känna en massa fantastiska medstudenter!

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

– Jag har läst på många högskolor tidigare, och märker stora skillnader. På en stor skola är man en i mängden och studenter från olika program håller sig ofta mycket för sig själva. Folk tenderar att bo väldigt utspritt och träffas knappt utanför schemalagd tid. I Skövde är man närmare varandra och det finns goda möjligheter att träffas över programgränserna.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

– Det är olika saker vad man gillar att plugga och att välja vad man vill ha för karriär. Visst kan man välja ett ämne bara för att man tycker att det låter kul att plugga det, men det är viktigt att tänka på varför man läser det. Vart ska det ta dig i framtiden? Och tänk inte bara på VAD du ska jobba med, utan också hur arbetsvillkoren ser ut inom den branschen, och om det passar just dig att jobba på det sättet.

 

 

 

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Solvej om Dataspelsutveckling - musik

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

dsumhjalte@his.se

Läs mer om programmet

Dataspelsutveckling - musik