Möt Sophia Andersson

Pubquiz, sittningar, häng i Boulognerskogen och skidåkning. Sophia Andersson på Informationsteknologi - Business Intelligence har inga problem att hitta roliga grejer att göra i Skövde.

Bild på Sophia Andersson

Sex snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Det är väldigt bra! Det är en liten stad men det finns det du behöver. Och det är en trevlig skola med väldigt duktiga och inspirerande lärare. Att det är en mindre högskola stärker gemenskapen, och ökar möjligheterna till att påverka och få hjälp med olika saker som kan dyka upp under studietiden. Annars är kanske det allra bästa med att plugga här är alla fina människor jag har fått träffa och allt nytt som jag har lärt mig.

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

– Jag visste inte så mycket om Skövde, men jag åkte hit tillsammans med min familj några gånger för att upptäcka staden, och jag stortrivdes!

Hur bor du?

– Jag bor i en bostadsrätt som jag faktiskt hittade samma dag som antagningsbeskedet. Den ligger ungefär fyra kilometer från högskolan.

Varför valde du att plugga ditt program?

– Jag har alltid haft ett stort IT-intresse och velat arbeta inom den branschen. Anledningen till att det blev just den här utbildningen är för att jag tyckte Business intelligence lät väldigt intressant och att det finns möjlighet att specialisera sig.

Vad gör du på kvällar/helger?

– Det finns massor av saker att hitta på under helger och kvällar! Man kan dra ihop ett gäng och spela pubquiz på olika barer i staden. Man kan gå till kårhuset, gå på sittningar, bowla eller åka skidor. På sommaren är det skönt att hänga i Boulogner eller ta en fika med klasskompisar. Oavsett årstid finns det alltid något skoj att hitta på.

Vad jobbar du med om fem år?

– Jag hoppas att jag jobbar med något utmanande. Jag älskar problemlösning och skulle gärna arbeta inom Business intelligence med att utveckla nya lösningar.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Sophia om Informationsteknologi - Business Intelligence

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

bihjalte@his.se

Läs mer om programmet

Informationsteknologi - Business Intelligence