Specialistutbildningar HT19

Specialistsjuksköterskeprogrammen och Barnmorskeprogrammet har inför höstterminen 2019 tidigare ansökningsperiod jämfört med övriga utbildningar och du får ditt antagningsbesked redan under våren. Dessa utbildningar ingår i Vidareutbildning för yrkesverksamma (VIFY) höstterminen 2019.

Anmälan till specialistutbildningar som startar höstterminen 2019 är stängd.

Komplettering av ansökan

Via dina sidor på antagning.se laddar du upp de dokument du vill bifoga din anmälan. Den 27 mars måste alla dokument vara uppladdade för att din anmälan ska vara fullständig och för att vi ska kunna göra en rättvis behörighetsbedömning.

Du behöver komplettera din ansökan med följande dokument:

Om du har en registrerad yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen behöver du inte ladda upp den. Uppgifter om din legitimationsstatus hämtas centralt.

Akademiska meriter från svenska lärosäten ska i regel hämtas upp av antagning.se automatiskt när man gör en anmälan. Om du har en äldre sjuksköterskeexamen eller kandidatexamen så kan det hända att meriterna inte hämtas upp och du behöver därmed ladda upp kopia på ditt examensbevis.
Om dina akademiska meriter inte hämtats upp inom några dagar från det att du gjort din anmälan så behöver du själv ladda upp dina meriter på antagning.se.

Om du vid ett tidigare tillfälle laddat upp dokument på antagning.se så ska de uppladdade dokumenten finnas kvar och du behöver inte ladda upp dem igen. Kontrollera därför om du laddat upp dokument vid ett tidigare tillfälle och vad du i så fall har laddat upp.

Antagningsbesked

Ditt antagningsbesked kommer den 12 april, vilket förhoppningsvis underlättar planering av till exempel tjänstledighet. Antagningsbeskeden publiceras på Mina sidor på antagning.se.

Barnmorska lyssnar med tratt på gravidmage.

Sköterska håller sina händer om patients hand.

Bild på Cecila VikenstrandFråga
studievägledare

Cecilia Vikenstrand

cecilia.vikenstrand@his.se
0500-448114

Kontakt

Telefon: 0500-44 82 00 

Telefontid måndag, tisdag och torsdag kl 10.00-11.30
E-post: antagning@his.se

Postadress:
Högskolan i Skövde
Antagningen
Box 408
541 28 Skövde