Röster om utbildningen

Här kan du läsa om vad företag och studenterna anser om Butikchefsprogrammet.

Inger M Carlsson - personalchef, Gekås Ullared AB

Handeln är ett område som växer och förändras hela tiden. Idag är shopping en upplevelse för många människor och det finns inget som tyder på att utvecklingen stannar över tid. Man fikar, shoppar, träffar vänner och berättar om sina fynd.

Gekås i Ullared

Kraven ökar också på att bättre kunna analysera sin konkurrerande marknad. Att mer företagsekonomiskt kunna se vad som är mer och mindre bra att satsa på. Detta gäller både sortiment, utbildning och marknadsföringsvarianter. Juridiken med konsumentköplagen är ett annat område som blir mer aktuellt apropå kundens ökade krav.

Det behövs också kompetens i kundfokuserat ledarskap, motivation, svåra samtal. Om man brinner för handel, affärer och kunder ska man satsa på det här. Handel finns överallt i stort och smått.

Utbildningen på Campus Varberg kännetecknas av ett bra samarbete med partnerbutikerna. Informationen om programmet blev tidigt känd. Hos oss på Gekås har flera medarbetare varit tjänstlediga och gått programmet på grund av eget intresse för handel. Vi har också ett antal medarbetare som vi anställt just för att de gått utbildningen.

Inger M Carlsson
personalchef
Gekås Ullared AB, en av utbildningens partnerbutiker

Intervjun är gjord av Campus Varberg, www.campus.varberg.se

Therese Hafmar - butikschef, Gina Tricot

"Jag älskar verkligen att gå till jobbet - och varje dag har jag nytta av det jag lärde mig på utbildningen."Therese Hafmar

En dag bestämde sig Therese för att hon skulle bli butikschef. Vägen dit gick spikrakt framåt mot drömyrket. Tre veckor före sin examen på butikschefsprogrammet fick hon jobb på Gina Tricot.

– Jag läste till butikschef på distans. Under utbildningen hade vi träffar på Campus Varberg. Där fick vi se inspelade föreläsningar och hade också liveföreläsningar där lärarna undervisade oss från Skövde. Liveföreläsningarna fungerade som vanliga föreläsningar förutom att vi såg varandra på en skärm.

Therese tycker att hon har nytta av allt hon lärde sig under utbildningen i jobbet. Bokföring, företagsledning, marknadsföring och juridik.

– Verklighetsförankringen var toppen, inte minst för att lärarna själva kom från branschen och visste precis vad vi behöver i arbetslivet.

Therese är helnöjd med jobbet. Hon gillar att planera arbetet själv och varva mellan jobb på kontoret, ute i butiken och på lagret.

– Jag valde verkligen rätt.

 

Jesper Mattsson – butikschef, Willys

– Om man vill jobba inom handel och brinner för det så förespråkar jag att man Jesper Mattssongår en utbildning, säger Jesper Mattsson, butikschef för Willys i Vara. Själv satsade han på butikschefsprogrammet i Skövde, något han inte ångrar en sekund.

Butikschefsprogrammet i Skövde har gett Jesper Mattsson en mycket bra grund, han tycker inte att något känns främmande eller nytt.

– Utbildningen gav mig kött på benen och det har jag nytta av i mitt dagliga arbete. Framför allt när det kommer till butiksekonomin. Jag har också fått en större förståelse för hur kunderna väljer en produkt eftersom vi jobbade mycket med marknadsföring under utbildningen, påpekar han. Är man intresserad av handel och redo att satsa på en karriär inom området så erbjuder Högskolan i Skövdes butikschefsprogram stora möjligheter.

– Handeln är ett framtidsområde och den ena dagen är aldrig den andra lik.
Man får grunden via utbildningen och alla dörrar är öppna om man är driven. Med rätt inställning kan man gå hur långt som helst, avslutar Jesper Mattson.