"Utbildningen har påverkat mitt liv positivt"

När Lars Håhus kliver in på sitt kontor på Paradox Studios så börjar han alltid med att läsa mejl, twitter, hämta post och ta tag i alla frågetecken som finns. - Just nu är vi i uppstartsfas med vår studio och det innebär att merparten av mejlen jag får rör rekrytering eller administration kring organisationen, förklarar Lars Håhus.

Resan fram till utbildningen i Skövde var aldrig självklar men Lars intresse av att teckna och intresset för visuell kommunikation har alltid funnits där.
- Utbildningen Dataspelutveckling - grafik verkade attraktivt och jag sökte till Skövde som i mina ögon verkade vara den bästa spelutbildningen i Sverige. Som tur var kom jag in på arbetsprover trots att jag aldrig jobbat digitalt med min konst, säger Lars Håhus.

Ledarroll

Efter sin examen startade han ett spelföretag på Gothia Science Park men fortsatte också att läsa vidare på entreprenörsprogrammet.
- Utbildningen i Skövde har utan tvekan påverkat mitt liv positivt. Jag kände hur jag utvecklades som grafiker och tog på mig en ledarroll i spelproduktionen. Teamet jag jobbade med var klasskamrater från Högskolan som alla delade samma driv och passion för att göra spel.

Brett perspektiv

Som styrelseledamot i Shortfuse Games AB fick han lära sig att tänka på mer än bara själva spelproduktionen och fick ett brett perspektiv på spelbranschen i sin helhet. Dessa erfarenheter har han naturligtvis stor nytta av idag.

- Paradox South är mitt nästa steg. Jag har framför mig att samla ihop ett bra team och skapa en bra stämning och produktion här som kan förändra klimatet i spelbranschen internationellt och nationellt men även lokalt här i Skövde, avslutar Lars.

 

Mer om Lars Håhus

Vem har du som förebild?
- Jag försöker plocka russinen ur kakan och har således ingen enstaka förebild.
 
Vad inspirerar dig?
- Människor med driv, konst och musik.
 
Ditt bästa råd till studenter som tänker söka?
- Spelbranschen är tuff, man måste vara beredd att satsa en stor del av sin tid för att bli bra på det man gör. Tyvärr tror många att "spelutvecklare" är synonymt med "gamer" och det gör att många hamnar fel.

Hur får man drömjobbet?
- Det första man behöver göra är att sätta upp långsiktiga mål. Om man vet var man vill vara om 10 år så är det lättare att fatta rätt beslut idag.

Ditt bästa tips för en bra karriär?
- Varje gång man står inför ett beslut ska man göra det som känns bäst. Inte det som är lättast eller roligast, gör det som du verkligen känner är rätt. Gör man det och har sin långsiktiga plan i siktet så hamnar man rätt.