Framtid och jobb

Ekonomutbildningen är en bred utbildning där du som färdigutbildad ekonom kan hamna på många sorters befattningar inom företag, kommun, statlig förvaltning och andra organisationer. Det är det som är styrkan med ekonomutbildningen.

En ekonom kan exempelvis arbeta som banktjänsteman, revisor, redovisningskonsult, controller, marknadsförare, inköpare, försäljare, managementkonsult, skattehandläggare, finansanalytiker och lärare.

Efter dina studier väntar skiftande arbetsuppgifter, beroende på om du fördjupar dig mot redovisning, management eller mot marknadsföring. Du kan exempelvis arbeta som ekonomiansvarig, controller, revisor eller konsult inom organisations- och verksamhetsutveckling eller redovisning. Du kan också satsa på en karriär som finansansvarig, arbeta inom multinationella företag eller få avancerade arbetsuppgifter inom marknadsfunktionen på olika företag.

Här hittar du intervjuer med före detta studenter som har inlett sin yrkeskarriär och representanter för näringslivet – alla med anknytning till Ekonomprogrammet. Ta del av deras erfarenheter och läs deras tips så får du en ännu bättre bild av vad ekonomutbildningen har att erbjuda dig.

F d studenter tipsar

Du som läser ekonomi får en mängd nyttiga kunskaper som du tar med dig ut i arbetslivet. Du har många valmöjligheter, det märks inte minst av att våra tidigare studenter idag finns på många olika företag och med väldigt varierande arbetsuppgifter.

Här möter du några av Högskolans gamla ekonomistudenter som ger sina perspektiv både på utbildningen och skolan. Du får också ett och annat tips om hur du skaffar dig jobb efter examen.

Röster från företag

Vilka vet bäst vad en ekonomisk högskoleutbildning betyder idag om inte de som anställer färdiga ekonomer? Ekonomer från Högskolan i Skövde är attraktiva på arbetsmarknaden. Varför får du veta när du läser vad de här företagsrepresentanterna har att säga om utbildningen, Högskolan och dina framtidsutsikter.