Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Gå till undermeny Gå till huvudinnehåll
  Högskolan i Skövde, länk till startsida
  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Beställa artiklar och böcker

   Söker du en bok som inte finns på Högskolebiblioteket kan vi välja att köpa in den, eller fjärrlåna den från ett annat bibliotek. Även artiklar publicerade i tidskrifter som Högskolebiblioteket inte har tillgång till kan för det mesta beställas från andra bibliotek

   Innan du beställer

   Sök först i LibSearch, materialet kanske redan finns här, där kan du söka efter både artiklar och böcker. Om du är mer bekväm med Google Scholar går det även bra att söka där.

   • Vem kan beställa?

    Universitets- och högskolestudenter, oberoende av lärosäte, och anställda vid Högskolan i Skövde kan beställa artiklar och böcker från andra bibliotek, vi kommer alltid att överväga bokinköp. Allmänhet som vill beställa fjärrlån och artiklar hänvisas till närmaste folkbibliotek.

   • Vad kan beställas?

    Kopior av artiklar publicerade i tidskrifter som inte är tillgängliga på högskolebiblioteket kan vi ofta beställa från andra bibliotek. Det går däremot inte att beställa hela tidskriftsnummer.

    Inköp görs inom områden där Högskolan är verksam, som har relevans för studier eller forskning, samt där inköp är ekonomiskt försvarbart. Böcker som inte kan köpas kan fjärrlånas från andra bibliotek på samma grunder som vid köp av böcker, förutsatt att de kan lånas från något annat bibliotek.

    Biblioteket köper inte in eller fjärrinlånar böcker om biblioteket redan äger exemplar som är utlånade eller inte är till hemlån.

   • Hur beställer jag?

    Om du är berättigad att beställa artikelkopior från andra bibliotek, kontakta bibliotekets informationsdisk. Vi föredrar att studenter betalar kostnaden vid beställningstillfället. Ange så många av dessa uppgifter som möjligt:

    • Tidskriftens namn
    • Artikelns titel
    • Författare
    • Publiceringsår
    • Volym/Nr/Sidor


    Vi accepterar även beställning av en artikel via e-post.

    Biblioteket tar tacksamt emot inköpsförslag, använd gärna formuläret Lämna inköpsförslag som även finns i högermenyn. Du kan förstås även kontakta bibliotekets informationsdisk personligen eller via e-post.

    Om du vill låna en bok från ett annat bibliotek, kom till bibliotekets informationsdisk, eller skicka ett mejl med din förfrågan.

    Det brukar vara svårt att ta emot beställningar via telefon.

   • Jag är distansstudent

    Här finns en sida för dig som är distansstudent.

   • Vad kostar det?

    Det kostar 40 kronor per artikel för studenter att beställa från ett Nordiskt land eller Tyskland och 100 kronor per artikel om den beställs utanför Norden.

    Lån av böcker från bibliotek inom Norden är gratis, lån från bibliotek utanför Norden kostar 200 kronor per bok. Biblioteket beställer inget material utanför Norden utan först ha kontaktat beställaren.

    Beställningar av artiklar och böcker är kostnadsfria för högskolans personal. 
    Priser för bibliotek.

   • Hur lång tid tar det?

    Det går inte säga exakt när material levereras till oss, i snitt brukar det ta en till två veckor. Böcker kan exempelvis vara utlånade på andra bibliotek, när det är möjligt ställer vi oss i sådana fall på kö.

   • Hur får jag det jag beställt?

    När artikeln eller boken finns att hämta skickar vi ett e-postmeddelande, eller vanligt brev om vi saknar din e-postadress. Studenter hämtar artiklar och böcker i bibliotekets informationsdisk. Artiklar beställda av anställda skickas med internpost, beställda böcker hämtas på biblioteket. Ett fåtal böcker går inte att låna hem utan måste läsas på plats i biblioteket.

   • Kan jag få det jag beställt på e-post?

    Av upphovsrättsliga skäl kan biblioteket inte leverera med e-post.

   • Lånetid för fjärrlånade böcker

    Lånetiden för fjärrlån bestäms av det bibliotek som lånat ut boken. Behöver du förlänga ett fjärrlån som lånats med Högskolebiblioteket i Skövdes hjälp kontaktar du oss. Går det att förlänga lånet kan du hitta det nya återlämningsdatumet på ditt bibliotekskonto. Om du inte återlämnar ett fjärrlån i tid får du ett krav. Om boken trots detta inte återlämnas krävs du på den avgift som biblioteket blir skyldigt att betala det utlånande biblioteket, plus en administrativ avgift.

   Biblioteket – öppettider och kontakt

   Måndag - fredag
   10.00 - 16.00
   Lördag - söndag
   Stängt
   Publicerad: 2020-01-24
   Senast ändrad: 2020-01-24
   Sidansvarig: webmaster@his.se