Automatiseringstekniker, 120 hp

Grundläggande behörighet + Matematik B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c. (eller motsvarande kunskaper)

Högskoleexamen

Enligt en färsk rapport från Stiftelsen för strategisk forskning kommer vartannat jobb att automatiseras inom 20 år. Om du vill du jobba i en högteknologisk bransch där behovet av personal med rätt kompetens kommer att vara mycket stort i decennier framöver är programmet Automatiseringstekniker ett perfekt val för dig.

Tillverkande företag har idag ett skriande behov och svårt att rekrytera personal med rätt kvalifikationer. Automatiseringstekniker är en tvåårig utbildning som Högskolan i Skövde utvecklat i nära samarbete med näringslivet. Efter två års studier kommer du ut på en arbetsmarknad som eftersöker just dina expertkunskaper.

Automatiseringstekniker passar dig som kommer från gymnasiet och vill läsa vidare på en teknisk utbildning såväl som dig som har jobbat med automation/teknik några år och vill ta ett steg vidare i karriären.

Det här läser du på Automatiseringstekniker
Automatiseringstekniker omfattar 120 hp, vilket motsvarar två års heltidsstudier vilket leder till en högskoleexamen inom automatiseringsteknik. Programmet är anpassat efter arbetsmarknadens krav och under utbildningen varvas teoretiska delar med mer praktiska moment.

Förutom kurser inom automatiseringsteknik och produktionsteknik läser du även bl.a. logistik, matematik, programmering, datorbaserad robotik och produktutveckling.

Jobb efter examen på Automatiseringstekniker
Det finns en stor brist på ingenjörer och tekniker i regionen, men även nationellt. Som utbildad automationstekniker blir du mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Läsa vidare efter Automatiseringstekniker
Programmet har en stark koppling till högskoleingenjörsprogrammet Produktionsingenjör på Högskolan i Skövde. Efter två terminer finns möjlighet för övergång till ingenjörsstudier och en högskoleingenjörsexamen.

 

Grundläggande behörighet + Matematik B. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c. (eller motsvarande kunskaper)

Högskoleexamen

Vill du veta mer om utbildningen och hur det är att studera i Skövde?

TÖNU KÖKS

Programansvarig


0500-448574
FRÅGA MIG
* Fält är obligatoriskt

Fråga 

Studie- och karriärvägledare Ulrika Granlid

studievägledare 

Ulrika Granlid

ulrika.granlid@his.se
0500-448701