Visa mer om programmetVisa mindre om programmet
Det här läser du på programmet
Under den första terminen läser du fyra kurser inom kognitiv neurovetenskap, forskningsmetoder samt statistik. Delar av undervisningen bedrivs i EEG- och VR-laboratoriet vid Högskolan i Skövde. Internationellt ledande forskare vid avdelningen medverkar i undervisningen.
Under den andra terminen ska du genomföra en empirisk eller teoretisk studie inom kognitiv neurovetenskap som ligger till grund för ett slutgiltigt examensarbete. Under detta arbete får du handledning av en erfaren lärare i din studie och ditt arbete. Vi uppmuntrar våra studenter att delta i vår forskningsverksamhet och vara involverade i presentationer och publikationer av sina forskningsresultat.
Läsa vidare efter programmet
Den största delen av studenterna har efter examen gått vidare med studier på avancerad eller forskarnivå vid, varav flera väl ansedda, universitet i såväl Sverige som utomlands, bland andra Linköpings universitet, Max Planck Society, University College London, Karolinska Institutet, KU Leuven, École Normale Supérieure, och University of Bern.
Sök på våren, studera till hösten
Den nationella ansökningsperioden för programmet öppnar 15 mars och sista dag att söka är 15 april. Via en ansökningsknapp på den här sidan kommer du till antagning.se där du slutför ansökan.
Det är också möjligt att ansöka i den internationella sökperioden, se universityadmissions.se för mer information om datum med mera.
Forskning
Forskning i kognitiv neurovetenskap sker på Högskolan i Skövde inom forskningsgruppen Kognitiv Neurovetenskap och filosofi. De flesta seniora lärare på avdelningen forskar också aktivt, i vissa fall som en del av större forskningsprojekt. Det handlar om både teoretisk och empirisk forskning inom olika medvetandetillstånd såsom sömn, anestesi, drömmar och hypnos. Forskarna studerar även uppmärksamhet, visuell perception, ”embodiment” och agens, empati, etik och subjektivt välbefinnande.
Forskningen fokuserar till stor del på de teoretiska och filosofiska problemställningar som rör det mänskliga medvetandet. Delar av forskningen genomförs i forskargruppens EEG- och VR-laboratorium vid Högskolan i Skövde.