Frågor och svar - DSU-grafik
-
Nej, tyvärr. Du kan enbart söka till DSU-grafik via betyg eller resultat från högskoleprovet. Du söker via www.antagning.se.
-
Nej, du behöver inte ha gjort spelgrafik. Du kommer att få lära dig grunderna här hos oss. Men, vi rekommenderar starkt att du skaffar grundläggande kunskap i teckning och grundläggande kunskap om digitalt måleri innan utbildningen.
-
Nej, vi har datorsalar som du kan använda. Men, samtidigt vet vi att många studenter har en egen dator för att de vill kunna jobba både hemma och på campus. Det är också smidigt att ha en egen dator om du vill sitta och jobba i en annan miljö än datorsalarna.
Vi brukar rekommendera personer som inte redan har en dator att vänta med att köpa en tills de kommer hit, då kan man prata med studenter från år 2 och 3 om vad de rekommenderar för utrustning.
-
Ja och nej. Vi har ritplattor i vissa datorsalar (Wacom Intuos Pro), men du behöver ha en egen penna för att kunna använda dem utanför lärarledd undervisning. Vi rekommenderar dock att du köper en egen digital ritplatta så att du kan använda den när och var du vill.
-
Utbildningen är inte inriktad mot en specifik anställning, utan du kommer att få mer generell kunskap. Du kommer inte att läsa kurser som ger dig en så smal och djup kunskap så att du kan kalla dig specialist. Du kommer att få en bredare kunskap som ger dig möjlighet att vara mer av en ”allround-grafiker” i ett mindre företag. Programmet ger dock en jättebra bas för specialisering efter utbildningen, då du vet inom vilket område din talang ligger.
-
Nej. DSU-grafik är en campusutbildning. Vi rekommenderar också alla som kan att bosätta sig nära campus. Även om det förekommer mycket självständigt arbete inom en högskoleutbildning, så sker det mesta av detta arbete inom utbildningen i olika gruppkonstellationer. Du tappar också möjligheten att bygga nätverk med studenter inom övriga dataspelsprogram och den lokala spelindustrin om du inte är på plats.
-
Nej, tyvärr. DSU-grafik är anpassad till heltidsstudier under tre år. Det skulle vara mycket svårt att genomföra kurserna i en annan takt då det ingår många grupparbeten och samläsning med andra dataspelsprogram.
-
Om du har svårt för grupparbeten så rekommenderar vi att du söker en annan utbildning. En stor del av kurserna innehåller grupparbeten i olika form. Detta är naturligt eftersom man inom spelutveckling i de allra flesta fall är ett team (en grupp) med olika kompetenser som utvecklar spel tillsammans.
-
Svaret kommer att variera från kurs till kurs. Vi kommer successivt att informera om vad som gäller för varje kurs. Om man får använda generativ AI i en kurs så gäller dock alltid att man som student måste vara transparent kring vilka verktyg man använt och hur man använt dem.