Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Styrelsen utsåg Ann Lantz till vice ordförande

      Publicerad 18 december 2020

      Ann Lantz blir ny vice ordförande för Högskolan i Skövdes styrelse. Styrelsen har också fått information om en ny statlig utredning som kan visa sig bli viktig för Högskolan i Skövde.

      Vid Högskolan i Skövdes styrelsemöte den 18 december utsåg styrelsen ledamoten Ann Lantz till sin vice ordförande.

      – Det är roligt att Ann har accepterat rollen som vice ordförande. Hon tillhör de ledamöter som suttit med i Högskolans styrelse under många år. Därmed är hon väl insatt i styrelsearbetet och känner Högskolan väl, säger Kerstin Norén som är styrelsens ordförande.

      Ann Lantz är till vardags professor i människa-datorinteraktion vid KTH i Stockholm. Hon har ingått i Högskolans styrelse sedan 2013.

      Hålls fram som gott exempel

      En av informationspunkterna på styrelsemötet rörde en statlig utredning om det svenska innovationsekosystemet. Utredningen, som kom med sitt slutbetänkande i oktober, handlar om hur all kunskap som skapas på svenska högskolor ska komma till nytta i samhället. Högskolan i Skövdes rektor Lars Niklasson hade all anledning att känna sig nöjd när han berättade om utredningen för styrelsen.

      – Utredaren håller fram Högskolan i Skövde som ett gott exempel. Han menar att vi tillsammans med Science Park Skövde, IDC, Volvobolagen, kommunen och Skaraborgs sjukhus skapar en miljö som verkligen arbetar med nyttiggörande av kunskap. Det är något vi ska vara stolta över, säger Lars Niklasson.

      Ett möjligt framtida holdingbolag

      För Högskolans rektor var det viktigt att styrelsen redan nu fick information om de förslag som utredningen lägger fram. Utredaren föreslår nämligen att alla svenska högskolor ska kunna äga ett eget holdingbolag.

      – Min bedömning är att ett holdingbolag skulle ge Högskolan nya möjligheter att säkerställa att vår utbildning och forskning i än högre grad nyttiggörs i samhället. Bolaget skulle kunna stötta nyttiggörande, äga immateriella rättigheter och förvalta egendom. Verksamheten måste bygga på den kunskap som kommer från Högskolan och den måste gynna samhället. Men bolagets verksamhet måste också bidra till att utveckla våra utbildningar och vår forskning, säger Lars Niklasson.

      Ännu är det inte klart om utredningens förslag blir verklighet. Skulle det bli tillåtet för alla svenska högskolor att ha ett eget holdingbolag är det Högskolan i Skövdes styrelse som behöver ta ställning i frågan.

      Publicerad: 2020-12-18
      Senast ändrad: 2020-12-18
      Sidansvarig: webmaster@his.se