Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      INGENIUM-resan ledde till internationellt engagemang

      Publicerad 6 maj 2024

      Alicia Larsson var med på INGENIUMs allra första Junior Summer School i juni 2023. Veckan i Tyskland blev starten för ett internationellt engagemang för Skövdestudenten. Nu har hon en plats i INGENIUM Student Advisory Board och representerar studenter från tio olika länder. Snart bär det av till Rumänien som studentrepresentant på Academic Committee of the INGENIUM European Campus.

      Alicia Larsson, Student Advisory Board

      Att Alicia Larsson sökte till INGENIUM Junior Summer School, var mest en slump. Men att hon deltog i INGENIUMs Summer School har helt klart fått stor betydelse för henne. Sommarveckan på Karlsruhe University of Applied Science, HKA, gav inte bara nya erfarenheter och vänner, utan ledde också till att hon, när hon kom tillbaka till Högskolan i Skövde, ville engagera sig mer i INGENIUM. Nu är hon med i studentstyrelsen - Student Advisory Board.

      – I styrelsen ingår representanter från alla tio lärosäten inom INGENIUM och vi har ganska nyligen påbörjat vårt arbete. Vi pratar mycket om hur vi ska kunna representera studenterna inom alliansen och sprida information om INGENIUM. Vi ger också återkoppling på arbete som görs i de olika arbetspaketen samt ordnar och planerar aktiviteter för studenter.

      Alicia är sekreterare och sammanställer mötesagendan, tar anteckningar och ser till att mötesdeltagarna får besluten.

      – Vi har möten varannan vecka och det är väldigt bra diskussioner. Vi delar med oss av varandras erfarenheter och det ska bli kul när vi träffas fysiskt allihop.

      I en annan roll

      Inom kort packar hon resväskan för att åka till Iaşi i Rumänien och INGENIUMs andra Junior Summer School. Förra året deltog hon i programmet för Summer School, nu är hon i stället en av dem som företräder INGENIUMs alla studenter inom lärosätesalliansen. Hon deltar som studentrepresentant när Academic Committee of the INGENIUM European Campus  träffas i Iaşi.

      – Jag älskar att göra det här och jag skulle helst jobba heltid med det. På Högskolan har jag också varit engagerad i styrelsearbete. Jag var utbildningsansvarig i styrelsen för Vitae – sektionen för studenter inom Institutionen för biovetenskap samt inom Institutionen för hälsovetenskaper. Jag tycker styrelsearbete verkligen är jättecoolt, det kan ge så mycket. Jag har också lärt känna så många andra studenter från olika länder och det är otroligt roligt.

      Det råder inget tvivel om att Alicia verkligen brinner för sitt uppdrag och hon ser stora möjligheter med det gränsöverskridande samarbetet. Från Irland i väster till Finland i öster, från Sverige i norr till Grekland i söder samlar INGENIUM över 170 000 studenter. Projektet syftar bland annat till att ta fram gemensamma utbildningar, lyfta fokus på allt från arbete med hållbar utveckling till forskning. För studenter erbjuds redan en rad olika möjligheter.

      – Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att lära känna och träffa studenter från andra universitet och få en inblick i olika kulturer. Vi har mycket att lära av varandra. Så en viktig fråga för mig, i styrelsen, är hur man kan göra mobilitet mellan olika universitet lättare för studenterna. Kortare utbyten kan också underlätta och skapa förutsättningar för studenter som har barn eller olika funktionsvariationer som gör det svårt med längre resor, säger hon.

      Även till Oviedo i sommar

      I sommar åker Alicia även till partneruniversitetet i Oviedo för att finnas på plats under ett kortare studentutbyte. Hon konstaterar att det blir en bra möjlighet att få ta del av andra studenters erfarenheter och höra deras åsikter inför styrelsens arbete med framtida utbyten inom alliansen.

      Du tar snart din kandidatexamen i Kognitiv neurovetenskap – neuropsykologi och medvetandestudier. Vad händer sen?

      – Jag vill fortsätta att studera och tanken är läsa ett utbytesår på Irland. Planen är att fortsätta representera Högskolan i Skövde i Student Advisory Board under den tiden jag läser utomlands. INGENIUM är ett framtidsprojekt med många möjligheter och universitetsvärlden har en stor del i ett gränsöverskridande samarbete.

      Läs mer om projektet
      INGENIUM – Vi gör det möjligt (his.se)
      Home - Ingenium (ingenium-university.eu)

      Publicerad: 2024-05-06
      Senast ändrad: 2024-05-06
      Sidansvarig: webmaster@his.se