Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Arbetsområde 1 – Förvaltning och organisation

      INGENIUM är uppdelat i tio olika arbetsområden, så kallade Work Packages. Alla tio lärosäten har representanter inom varje arbetsområde. Arbetsområde 1 har fokus på förvaltning och organisation.

      Mikael Ejdebäck är biträdande professor på Institutionen för biovetenskap och har arbetat på Högskolan i Skövde sedan 1999. Han är även vicerektor för internationalisering och har det övergripande ansvaret för Högskolans arbete inom delen INGENIUM förvaltning och organisation.

      På Högskolan är du ansvarig för arbetsområde 1, vad innebär det?
      – Som vicerektor har jag varit med i skrivandet av ansökningarna och i arbetsområdet representerar jag Högskolan i INGENIUMs styrgrupp och leder och koordinerar vårt lokala INGENIUM-arbete.

      Vad vill ni uppnå med arbetet inom förvaltning och organisation? Vad betyder det för Högskolan och hur tror du arbetet kommer att märkas här?
      – Genom vårt arbetsområde vill vi skapa goda förutsättningar och strukturer för genomförandet av projekten – både internt på Högskolan och mellan de tio partnerlärosätena. Jag tror generellt att erfarenhetsutbytet som görs mellan lärosätena kommer vara kvalitetsdrivande för både Högskolan som organisation och vår utbildning och forskning men också bidra till en ökad internationalisering.

      Hur arbetar ni inom arbetsområdet och hur är det att arbeta med representanter från andra europeiska lärosäten? Ge exempel på några utmaningar och möjligheter?
      – I styrgruppen träffas vi digitalt varannan vecka nu i uppstartsfasen, sedan är planen att vi ska träffas digitalt en gång i månaden. Vi ska träffas fysiskt två gånger om året i samband med 10 Days of INGENIUM. Det koordinerande lärosätet i spanska Oviedo har ett litet kansli som stöder arbetet och här på Högskolan har jag ett tiotal erfarna medarbetare med uppgifter som ligger nära deras ordinarie arbetsuppgifter och ansvarsområden. En utmaning är att vi inom vissa områden har väldigt olika nationella regler, vilka kan vara svåra att tackla. Vi befinner oss dock fortfarande i Europa med ett europeiskt ramverk och med flera europauniversitet som ligger före oss i arbetet och dessa kan vi inspireras och lära oss av. Vi ingår också i det svenska europauniversitetsnätverket. En fördel är att vi i INGENIUM är mindre och ofta mer flexibla mindre lärosäten samt att vi börjat lära känna varandra väldigt bra och att alla har en hög ambition med projektet. I tidigare internationella projekt jag deltagit i har det inte alltid funnits lika goda förutsättningar.

      Har du varit med på träffar eller tagit emot utländska besökare från projektet på Högskolan?
      – Jag har hittills varit med på träffar i Rouen, Frankrike, i Oviedo, Spanien, Karlsruhe, Tyskland och i Pescara, Italien och vi har redan haft besökare från Finland och Italien på Högskolan.

      Publicerad: 2023-08-28
      Senast ändrad: 2023-08-28
      Sidansvarig: webmaster@his.se