Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Texten är äldre än sex månader.

      Ingenjörsstudenter från Skövde briljerar med innovation

      Publicerad 12 juli 2023

      För andra gången i rad har en ingenjörsstudent från Högskolan i Skövde vunnit priset Bästa bidrag i innovation under Absolicons Solar Heat Innovation Week. Nyligen var det Houda el Hnoudi, som studerar masterprogrammet Intelligent Automation, som tilldelades priset. – Jag känner mig stolt över att ha vunnit priset och att återigen ha representerat Högskolan i Skövde på bästa sätt, säger hon.

      Ingenjörsstudenten Houda el Hnoudi från Högskolan i Skövde har mottagit den prestigefyllda titeln "Best Contribution in Innovation" på Absolicons Solar Heat Innovation Week. Det är andra gången i rad som en student från Högskolan kniper det priset. Solar Heat Innovation Week 3.0 är ett femdagarsprogram, som anordnas av företaget Absolicon Solar Collectors och MG Sustainable Engineering. Syftet är att utveckla innovativa idéer till lösningar som hjälper till att uppnå FN:s mål för hållbar utveckling.

      Den här gången hölls evenemanget i Härnösand och 19 studenter deltog. De flesta av studenterna var från svenska lärosäten, men några kom från andra europeiska länder, exempelvis Italien eller Portugal.

      – Vi var alla ingenjörsstudenter men på olika ingenjörsprogram. En del av studenterna arbetade och läste en masterutbildning samtidigt, säger Houda el Hnoudi.

      Optimerad med AI

      Houda el Hnoudi från Marocko gör sitt Erasmus+-program från Spanien, där hon läste till två kandidatexamina under sex år. I sitt vinnande bidrag optimerade hon produktionslinjer med hjälp av AI i prediktivt underhåll och kvalitetskontroll.

      – Jag tror att anledningen till att jag vann är min uthållighet, att jag ansträngde mig för att göra presentationen så bra som möjligt och att lära mig så mycket som möjligt under eventet. Alla studenter hade väldigt bra idéer och därför känner jag mig väldigt stolt över att jag vann priset och att jag fick representera Högskolan, säger hon.

      – Det var en unik upplevelse och vi lärde oss mycket om solenergi och hållbarhet. Jag träffade otroliga människor, vi arbetade i grupper och vi gjorde många presentationer – den sista var inför representanter från båda företagen som anordnade evenemanget. Vi gjorde också andra roliga aktiviteter och spelade brädspel.

      Uppmuntrad av lärare

      Enrique Ruiz Zúñiga, biträdande lektor i produktionsteknik vid Högskolan i Skövde, var den som rekommenderade Houda att delta i evenemanget.

      – Jag tänkte att det här kunde vara en bra aktivitet där studenter kunde öva på det de har lärt sig under sina studier, främja nätverkande och komma närmare potentiella yrken, säger Enrique Ruiz Zúñiga.

      För andra gången i rad vann en student från Högskolan i Skövde pris för Bästa bidrag i innovation. Hur kommer det sig att studenter från Skövde är så bra på det här?

      – Jag kan inte säga exakt varför. Men jag tror att de som studerar ingenjörsprogram vid två olika lärosäten i olika länder som en del av Erasmus+-programmet får ett berikat sätt att tänka, vilket främjar att de tänker utanför ramarna.

      Hoppas du att fler studenter kommer att vilja delta i sådana här evenemang?

      – Ja. Jag uppmuntrar studenter att delta i den här typen av evenemang eftersom de kan vara mycket berikande både personligen och professionellt. Det är också ett utmärkt tillfälle att göra benchmarking av projekt och företag och att öva på nätverkande – användbara färdigheter för studenternas framtida karriärvägar.

      Läs mer om Intelligent automation - masterprogram

      Våra andra ingenjörsutbildningar når du från Ingenjör och teknik

      Kontakt

      Bitr. lektor i produktionsteknik

      Publicerad: 2023-07-12
      Senast ändrad: 2023-07-12
      Sidansvarig: webmaster@his.se