Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Utbildningsministern testade studenternas dataspel

      Publicerad 30 april 2024

      Mats Persson testade studentskapade dataspel när han besökte Högskolan i Skövde. Utbildningsministern passade också på att informera sig om Högskolans arbete med STEM-utbildningar.

      Utbildningsminister Mats Persson testar spelet Garden Gnome Carnage tillsammans med Högskolans rektor Muriel Beser Hugosson och prefekt Henrik Svensson. Spelet är utvecklat av Högskolan i Skövdes dataspelsstudenter.  

      Utbildningsminister Mats Persson gjorde ett besök på Högskolan i Skövde den 30 april. STEM-utbildningar, cyber- och informationssäkerhet samt dataspelsutbildningar var några av punkterna på agendan.

      Utvecklar civilingenjörsutbildning

      STEM står för Science, Technology, Engineering and Mathematics. I budgetpropositionen för 2024 gjorde regeringen flera satsningar på utbildning och forskning inom just STEM-området. Det här var något som Högskolas i Skövdes rektor, Muriel Beser Hugosson, anknöt till i sin information till utbildningsministern.  

      – Det är alltid roligt att få visa upp Högskolan i Skövdes fina verksamhet för besökare. I vårt samtal informerade jag ministern bland annat om vår satsning på en ny civilingenjörsutbildning. Jag betonade också att Högskolan i Skövde skulle behöva expandera för att kunna kompetensförsörja vår delregion eftersom vi står inför så stora samhällsomställningar som vi gör, förklarade Högskolans rektor.

      Viktigt för Sverige

      En del av ministerns besök var förlagt till Högskolans institution för informationsteknologi. Där informerade Marcus Nohlberg om Högskolans forskning och utbildning inom cyber- och informationssäkerhet medan Ulf Wilhelmsson och Torbjörn Svensson berättade om Högskolans utbildning och forskning inom dataspelsutveckling. Ministern fick dock inte bara information, han fick också prova att spela två dataspel, som utvecklats av Högskolans i Skövdes studenter.

      –  Det är fantastiskt att ta del av det här och jag blir stolt som minister. Det här är otroligt viktigt för Sverige. Det är en framtidsbransch, konstaterade Mats Persson efter att ha provspelat.   

      Utbildningar på campus

      Ungefär 70 procent av Högskolan i Skövdes utbildningsutbud är campusutbildningar. Högskolan har också ett uttalat mål att ha ett levande campus. Det här var något som utbildningsministern tog fasta på vid sitt besök.

      – Att så många av Högskolan i Skövdes utbildningar ges campus tror jag är en väldig fördel. Det blir en bra studentmiljö och man kan vara på plats och träffa lärarna och få det fysiska mötet, sa Mats Persson.

      Publicerad: 2024-04-30
      Senast ändrad: 2024-04-30
      Sidansvarig: webmaster@his.se