Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      Studenter och startup-bolag visar upp framtidens spel

      Publicerad 3 juni 2024

      Fredag och lördag 7-8 juni presenterar dataspelsstudenter från Högskolan i Skövde, samt ett antal startup-företag inom Sweden Game Arena, sina – och framtidens – dataspel. Spelmässan är en del av Junikalaset och hålls i Commerce köpcentrum i Skövde. Vem vet – kanske är det nästa stora spelsuccé som visas upp?

      Game Park, Next Skövde

      Att Skövde är en grogrund för spel och spelsuccéer är ingen överdrift. Många av de svenska dataspel som sålt i miljontal har sina rötter i Högskolan i Skövde och Science Park Skövdes startup-program.

      Den 7-8 juni bjuder därför Högskolan, Next Skövde, Sweden Game Arena och Commerce köpcentrum in till två dagar fyllda med action, äventyr, skräck, pussel och spelglädje. Besökarna får möjlighet att testa framtidens spelsuccé redan idag.

      Testa 35 olika spel!

      På mässan kommer 35 olika spel att visas upp och det kommer finnas möjlighet att både testa spelen och prata med kreatörerna. De flesta spelen är skapade av studenter från Högskolan, inom något av utbildningarnas tre spelprojekt, men även examensarbeten, master-projekt och spel skapade av startup-bolag inom Sweden Game Arena kommer att ställa ut.

      Läs mer om spelen på Spelmässa – testa framtidens dataspel!

      – Skövdes studenter och spelutvecklare gör ju fantastiska spel varje år, och vi vill att alla ska få chans att visa upp sig – och vi vill att alla ska få chans att se hur duktiga de är! En sådan här mässa är det perfekta tillfället, och det ska bli hur roligt som helst, säger Louise Persson, programansvarig för Dataspelsutveckling - Game Writing på Högskolan, och en av arrangörerna av mässan.

      Brädspel och servering

      Nytt för i år är att även ett antal brädspel kommer ställas ut. Det handlar bland annat om Sagospelet Skaraborg som lanserades förra året, samt Klimatspelet Mariestad. Det är ett helt nytt brädspel med hållbarhetsfokus, utvecklat av Högskolan i Skövde inom satsningen Klimatneutrala Mariestad 2030.

      Även spelinriktade restaurangen Kappa Bar, som finns på Commerce och drivs av tidigare studenter, kommer att delta på mässan med servering av lättare snacks och alkoholfri dryck.

      – Vi är väldigt nöjda med att spelmässan återkommer i år. Den är ett bra sätt att visa upp Spelstaden Skövde för allmänheten och är också en värdefull del av Junikalaset, säger Katarina Blad, evenemang- och mötesansvarig på Next Skövde.

      Spelmässan är en del av evenemanget Junikalaset, och fungerar även som storslagen avslutning av Commerces spel-satsning GamesCommerce.

      Kontakt

      Kommunikatör

      Adjunkt i medier, estetik och berättande

      Bitr. professor i medier, estetik och berättande

      Publicerad: 2024-06-03
      Senast ändrad: 2024-06-03
      Sidansvarig: webmaster@his.se